Bartmes – Concert

13241700_10201763643089298_1546512449_oTrupa de jazz „Bartmes” formată din Fola Dada (voce), Frank Spaniol (clarinet bas), Philip Scheibel (human beatbox), Oli Rubow (tobe) și inițiatorul Jo Bartmes (clape) face un turneu prin România și va cânta sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 21:00 în localul „La Căpițe”.

Muzica trupei de jazz iese în evidență datorită ritmurilor de dancefloor. Cine îi ascultă pentru prima oară poate trage concluzia, că muzica lor se încadrează în  curentul electro. Diferitele stiluri pe care le îmbină duc la această concluzie eronată. Ce îi face pe Bartmes deosebiți este și faptul că nu folosesc deloc calculatorul pentru muzica lor. Formația se descurcă cu clape, tobe, clarinet bas, pedală de efect și vocea unică a solistei Fola Dada.

Muzica lor încadrându-se în mai multe genuri, Bartmes va găsi repede susținători la Timișoara, mai ales și datorită faptului că au piese care se aproprie de jazz, în care clarinetul bas înlocuiește saxofonul. Armin Knauer de la Reutlinger General-Anzeiger scrie despre formație: „Și te face să te miri, cum Bartmes la clape reușește să creeze astfel de grooves. Rămăi uimit, cum Frank Spaniol reușește să hrănească cu clarinetul bas convulsiile sunetului, cu motive melodice, uneori scârțâite. Rămăi uimit cum Fola Dada reușește ca vocea ei să devină sufletul muzicii, găsind un loc în împletirea muzicală a instrumentiștilor.”

Concertul și turneul sunt susținute de Jazzförderung Baden-Württemberg și Goethe Institut București. Intrarea este liberă.