Expoziție: Projektraum Donau

Ausstellung Donau

Arta nu este doar o formă de comunicare, ea reprezintă și patrimoniul cultural al omenirii. Diversitatea culturilor și multitudinea limbilor vorbite sunt valori esențiale ale Europei. În centrul priectului „Projektraum Donau“ stă tocmai această diversitate în spațiul dunărean și bogăția artei din această regiune. Datorită celor 2850 de kilometri ai săi, Dunărea este într-adevăr un fluviu european – „pentru a îndeplini însă cu adevărat această condiție, trebuie să ne cunoaștem”, a spus fostul vice-cancelar austriac, Erhard Busek.

După ce expoziția „Projektraum Donau“ a fost expusă la reprezentanța landului Baden-Württenberg din Berlin, în cadrul celui de-al patrulea Salon Dunărean în data de 10 martie 2016, urmează acum Timișoara.

Ea va fi expusă la Galeria Calpe din bastionul Maria Theresia din 3 până în 17 mai. Evenimentul se încadrează în contextul Zilei Europei și este organizat în parteneriat cu Consulatul German din Timișoara și Centrul Cultural German.

Vernisajul are loc în data de 3 mai 2016 la ora 19. Discursurile de deschidere vor fi rostite de către vice-consulul Germaniei la Timișoara, domnul Siegfried Geilhausen și de către directoarea Centrului Cultural German, doamna Mona Petzek.

Alături de domnul Joachim Uhlmann (inițiatorul proiectului și secretar de stat la Ministerul de cultură, știință și cercetare al landului Baden-Württemberg) doamna Dr. Swantje Volkmannreferent cultural pentru Europa de sud-est la Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni și curatoarea expoziției – va face o introducere.

După Timișoara, expoziția va fi prezentată la Facultatea de Comunicare și Design Stuttgart/Ulm în perioada 1 – 10 iulie 2016.