Recomandăm: CineCULTURA 2016

CineCultura Banner

La mijlocul lunii martie Aula Magna a Universității de Vest va găzdui o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film CINECULTURA. În acest an, cea de-a șaptea ediție a deja bine-cunoscutului Festival de Film organizat de lectorii de limbi străine, studenți și voluntari, va avea loc între 14 și 19 Martie. În această perioadă, publicul va putea viziona 12 filme din 13 țări.

Festivalul va începe Luni, 14 martie, cu “Pescuit sportiv”, filmul lui Adrian Sitaru din 2008. Este povestea unui cuplu obișnuit care trece printr-o experiență extremă, ce scoate la iveală probleme grave ale vieții lor intime și nu numai.

În cea de a doua seară a Festivalului, pe 15 martie, spectatorii vor fi purtați în două ere diferite. În timp ce drama italiană “Maraviglioso Boccaccio”, de la ora 17:30, ne transpune în Florența secolului al XIII-lea; thriller-ul cibernetic german “Who am I – Kein System ist sicher”, de la ora 20:00, spune povestea incredibilă a unui grup berlinez de hackeri.

Ziua de miercuri, 16 martie, debutează de la 17:30 cu a doua producție italiană a Festivalului. Regizorul Giampaolo Montesanto ne va face onoarea de a prezenta personal documentarul “Italiani d’Eritrea – Una storia d’amore lunga cent’anni”. De la ora 20:00, spumoasa și atât de actuala comedie franceză “Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?” ne pune față în față cu dilemele unei familii franceze multiculturale.

Mrtav ‘ladan”, este filmul care reprezintă Serbia, joi, de la ora 17:30. Comedia care se petrece la Vrsac este filmul cu cea mai mare audiență la public din toate timpurile, din Serbia. Cel de-al doilea film al serii este producția portugheză “Sangue do meu sangue”, semnată de reputatul João Canijo, și ne prezintă drama unei familii dintr-un cartier mărginaș ale Lisabonei.

Seara de vineri, cu începere de la ora 17:30, este rezervată nominalizării austriece la Oscar “Das weiße Band – eine deutsche Kindergeschichte”. Impresionantele fotografii monocrome creează o atmosferă de anxietate cu privire la o serie de accidente care s-au petrecut la începutul Primului Război Mondial. “La Coeur de Madame Sabali” de la ora 20:00, marchează debutul primei prezențe canadiene la Festivalul CINECULTURA.
Cel de-al doilea film francofon al Festivalului este o comedie despre o femeie care în urma unui transplant de inimă simte o legătură specială cu donatoarea sa.

Sâmbătă, 19 martie, va fi un adevărat maraton cinematografic, cu trei filme programate începând cu ora 15:30. “La Herida” este drama spaniolă care narează povestea unei tinere ce suferă de tulburarea de personalitate borderline. De la 17:30 urmează documentarul

Tango negro: as raízes africanas do Tango”. Co-producția angolezo-francezo-argentiniană merge pe urmele celebrului stil muzical și de dans, tocmai până la originele sale africane. Festivalul se va încheia cu proiecția omnibus, din Armenia, “Half Moon Bay”, un film inspirat din romanele premiului Pulitzer, William Saroyan.

Toate filmele vor fi difuzate în limbile originale, cu subtitrări în engleză sau în română. Datorită sprijinului financiar venit din partea ambasadelor și a centrelor culturale ale țărilor participante, sau a generozității respectivelor case de producție, și în acest an intrarea este liberă.

Mai multe informații despre filme puteți consulta pe: www.cinecultura.ro.

Organizatori

Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Österreichischer Austauschdienst (OeaD), Instituto Camões Portugal, Lectorat de Français Timişoara, Lettorato Italiano UVT, Crpski Lektorat u Temishwaru, Universitatea de Vest din Timişoara

Parteneri

Deutsches Kulturzentrum Temeswar, Institut Français Timişoara, Via Rumania Cultural, Österreich-Bibliothek Temeswar, Hexagone, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran“ Timişoara, Goethe Institut, Österreichisches Kulturforum Bukarest, Instituto Cervantes, National Cinema Center of Armenia, Universitatea Politehnica Timişoara, Facultatea de Stiinte ale Comunicarii, Liceul Teoretic Calderon, Ambassade de France en Roumanie, Embaixada de Portugal em Bucareste, Ambasciata d’Italia, Consulado Honorario en de Espana en Timişoara, Parallel Films, 4 Proof Films

Sponsori

Linde, Continental, Konsulat der Bundesrepublik Deutschland in Temeswar, Institut Francais Timişoara, Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Instituto Camoes Portugal

Persoană de contact: iolanda.vasile@gmail.com

 Homepage: http://cinecultura.ro/

 Facebook: https://www.facebook.com/cine.cultura.5?fref=ts