FilmparaDE: Schönefeld Boulevard

Schoenefeld Boulevard_Bild 8 -« Claudia Rorarius credofilm GmbH

Plin de șantiere la periferia orașului Berlin: regizoarea Sylke Enders povestește în „Bulevardul Schönefeld“ povestea tragi-comică a lui Cindy, o fată de 18 ani, a cărei viață stă – precum lucrările la aeroportul BER – pe loc.

Cindy (Julia Jendroßek), 18, are multe probleme: supraponderală fiind, este batjocorită la școală, acasă este demoralizată de părinții ei frustrați, iar prietenii ei sunt la fel de deziluzionați ca ea. Totul se schimbă când Danny (Daniel Sträßer), vecinul și omul căruia i s-a confesat dintotdeauna, ia decizia să plece în Afganistan ca soldat. Rămasă singură, înainte de bacalaureat, îl cunoaște pe finlandezul Leif (Uwe Preuss), inginer la aeroport. Cindy se îndrăgostește de acest bărbat mai în vârstă și începe o relație de dragoste cu el. Această iubire neconvențională o ajută să evadeze din lumea ei și să învețe să se iubească pe sine.

Schönefeld Boulevard“ este cel mai recent film al regizoarei și scriitoarei Sylke Enders, care a fost laureată cu argint la Premiile Lola. Noi proiectăm tragi-comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 03 martie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Astfel continuăm seria de filme germane „FilmparaDE“. Aceasta este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

FilmparaDE 2016 Banner Articol-01