Duelul cuvintelor : Propoziții în cutii

Împachetăm propoziții în cutii : Vă propunem, cu ocazia zilei propozițiilor subordonate, să compuneți cele mai complexe fraze. Vrem să aflăm de la voi ce ați făcut în vacanță/concediu sau ce aventuri ați avut în ultimul timp – totul într-o propoziție întortocheată. Pot fi experiențe personale sau puteți construi castele de nisip, care s-au născut din fantezia voastră.

Scriitori importanți precum Heinrich von Kleist sau Thomas Mann au folosit propoziții subordonate, având o preferință pentru hipotaxă. Suntem curioși care dintre voi le calcă pe urme, așa că luați penița (acceptăm și pix) și subordonați propozițiile într-o frază!

Împachetați zilnic câte o frază pănă în 24 februarie și trimiteți-o la info@ccgtm.ro, pe care  o vom publica până în 25 februarie, de ziua propoziției subordonate, pe pagina noastră de Facebook. Fraza voastră trebuie să fie alcătuită din minim 3 și maxim 7 propoziții secundare iar fiecărui participant îi sunt permise (și chiar încurajate) trimiterea mai multor fraze.

În 25 februarie vom trage la sorți un câștigător, căruia îi oferim un card Cultura Plus.

Pe pagina noastră de Facebook veți găsi toate frazele participante, cu actualizare o dată la două zile.