FilmparaDE: Renn, wenn du kannst

1_

O relație în trei încurcată: Regizorul Dietrich Brüggemann aduce în „Fugi, dacă poți“ trei tineri împreună, care nu știu, ce să facă cu viața lor. În căutarea unui scop, cei trei trebuie să-și confrunte propriile temeri și cu sentimentele, pe care le au unul față de celălalt.

Ben (Robert Gwisdek) e imobilizat într-un scaun cu rotile și s-a săturat de viață. Ziua o petrece pe balconul apartamentului său urmărind-o pe Annika (Anna Brüggemann). Lipsit de griji este Christian (Jacob Matschenz), asistentul lui social. Când Annika și Christian se întâlnesc într-o dimineață, tânăra studentă intră in viața celor doi bărbați. Se formează o legătură strânsă de prietenie, însă Ben și Christian vor de la Annika mai mult decât o relație platonică. Ea nu poate să se decidă: îi place de Christian pentru că e jovial, se simte însă mai atrasă de Ben. Cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât mai mult se confruntă Ben cu trecutul său și cu viața pe care nu o trăiește. Împovărat de sentimente de vinovăție, el vrea să se sinucidă, dar viața are alte surprize pregătite pentru el, Annika și Christian.

Fugi, dacă poți“ de Dietrich Brügemann a fost lansat în Germania la Berlinale 2010 în cadrul secțiunii „Perspectivă – cinematografia germană“. Noi proiectăm tragi-comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 4 februarie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Astfel continuăm seria de filme germane „FilmparaDE“. Aceasta este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

FilmparaDE 2016 Banner Articol-01