Recomandare: De ce Einstein niciodată nu purta șosete

Einstein fără șosete. Dr. Ankos clarifică în cartea sa anumite neînțelegeri: Rar suntem ghidați doar de cap, atunci când gândim.

Scriitorul austriac Christian Ankowitsch se confruntă în actuala incursiune scriitoricească cu una dintre cele mai mari mistere ale secolului 20: Albert Einstein, de meserie fizician și geniu, nu purta niciodată șosete. Dintre nenumăratele lucruri năstrușnice care îi sunt atribuite, aceasta este și dovedită. Ankowitsch dorește să găsească o explicație și nu se mulțumește cu cea pe care a dat-o însuși Einstein. Argumentul fizicianului nu dă pe nimeni pe spate. Pentru el șosetele nu își aveau rostul, din moment ce umblăm la fel de bine în pantofi și fără șosete. Ankowitsch devine științific în demersul său. Pentru scriitor, acest tabiet este și un fenomen neurobiologic. El este interesat de relația complexă dintre corp și acel ceva oval, pe care corpul îl balansează pe umeri o viață întreagă.

Banalitățile vieții cotidiene reprezintă pentru Ankowitsch instrumente întru dezvoltarea intelectului. Cine dorește să fie creativ, trebuie să facă înainte o plimbare, cine vrea să-și sporească puterea de concentrare la lucru, trebuie să facă rost de un halat de doctor, iar Einstein nu purta șosete, pentru că pur și simplu sunt de prisos.

Scepticii sunt invitați să experimenteze cu sine înșiși; de aceea, cartea lui Ankowitsch poate fi citită ca o instrucțiune. Ea conține experimente aplicabile în viața de zi cu zi. Și chiar dacă lipsește un registru, nu se poate vorbi de o lucrare nefondată științific. Ankowitsch caută meticulos dovezi care să susțină argumentările sale.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre șosetele lui Einstein, despre plimbări lungi, mersul drept și halate de doctor îi sugerăm „De ce Einstein nu purta niciodată șosete”.

Cartea o găsiți în varianta originală la noi în bibliotecă.

Warum Einstein niemals Socken trug, Christian Ankowitsch, Rowohlt Verlag 2015