FilmparaDE: „Der deutsche Freund“

Der deutsche Freund

O dragoste imposibilă? Regizoarea germano-argentiniană Jeanine Meerapfel povestește în „Prietenul meu german“ despre relația dintre băiatul unui nazist și o evreică de origine germane, a cărei familii a reușit să scape de Holocaust. În ciuda prieteniei și iubirii lor, trecutul părinților le pune relația în mod constant la încercare.

Sulamit (Celeste Cid) și Friedrich (Max Riemelt) copilăresc împreună în Buenos Aires în anii ‘50. Familiile lor au fugit din Germania. Părinții lui Sulamit au fugit ca să scape de Holocaust, pe când tata lui Friedrich, un fost ofițer SS, este complice la genocid. În pofida originii lor, cei doi copii devin cei mai buni prieteni, iar mai târziu iubiți. Însă trecutul părinților îi ajunge din urmă. Friedrich decide să meargă în Germania pentru a afla adevărul despre trecutul tatălui său. Îndrăgostită, Sulamit îl urmează. Pentru Friedrich însă, implicarea sa politică devine mai importantă decât o relație cu ea. Sulamit se concentrează pe studiile ei și începe o relație cu Michael (Benjamin Sadler). Dar când Friedrich numai dă nici un semn de viață, Sulamit pleacă în căutarea lui.

Proiecția de film va avea loc în ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 21 ianuarie 2016 la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

FB Cover_FilmparaDE