FilmparaDE: „Die geliebten Schwestern”

Schwestern

Cum a fost Friedrich von Schiller ca persoană privată? Regizorul de succes Dominik Graf caută un răspuns în filmul său „Surorile iubite„. Pentru asta reinterpretează întâmplările istorice. Vă invităm să vizionați explorarea filmică a vieții private a lui Schiller.

În vara anului 1788 poetul și rebelul Friedrich von Schiller (Florian Stetter) se îndrăgostește de Caroline von Beulwitz (Henriette Confurius), care este căsătorită și nefericită, și de sora ei timidă Charlotte von Lengefeld (Claudia Messner). Cele două surori sunt de nedespărțit și împart absolut tot, chiar și pe poetul de geniu Schiller. Acesta se căsătorește cu Charlotte, însă are o relație amoroasă cu ambele. Caroline își părăsește soțul. Când rămâne însărcinată, acest menage a trois este periclitat.

Proiecția de film va avea loc în ceainăria Librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 7 ianuarie 2016 la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

FB Cover_FilmparaDE