Cărți noi la bibliotecă

Biblioteca noastră vă așteaptă în noul an să împrumutați cele mai noi cărți, care au fost comandate prin Institutul Goethe: În domeniul beletristicii, puteţi găsi romane distinse cu premii importante – de exemplu „ Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 “ de Frank Witzel (Premiul German de Carte 2015), sau romanul detectiv „Killmousky“ al autoarei Sibylle Lewitscharoff, purtătoare a premiului Georg Büchner.

Pentru cei care învață sau predau limba germană avem de asemenea manuale noi în biblioteca pedagogică: cărți din seria lecturi ușoare cu CD Audio, jocuri didactice, dar și cărți precum „ Ich hab’s kapiert – Typische Deutsch-Fehler sicher vermeiden “, seria „Deutsch lehren lernen“, sau cărți de fonetică.

Dacă doriţi să descoperiţi ceva nou sau să priviţi ceva cunoscut dintr-o nouă perspectivă, puteţi împrumuta cărţi din domeniile critică literară, astronomie, politică, istorie, artă, ghiduri pentru a lua „decizii inteligente” în viaţa cotidiană, dar şi pentru management cultural.

Pentru adolescenți avem cărți noi și emoționante care vorbesc despre probleme actuale, cum ar fi „Echt“ de Christoph Scheuring. Am primit și jocuri noi pentru jucători de minim 14 ani ca de exemplu „Camel Up“ (Jocul Anului 2014).

Cititorii noștri mai tineri pot găsi cărți din seria „Die Muskeltiere“ de autoarea și ilustratoarea Ute Krause, dar și cărți ilustrate sau de non-ficțiune premiate în Germania, laolaltă cu jocuri și CD-uri.

Vă aşteptăm de luni până joi între orele 12-18, miercuri între orele 12-19, în str. Dr. Liviu Gabor nr. 1. Mai multe informaţii găsiţi aici.