FilmparaDE: „Jack”

jack_stills2_0174165Centrul Cultural German Timișoara dorește să vă invite la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Edward Berger, „Jack” (2013/14) – un film despre  un băiat neglijat de mama lui, nevoit să se maturizeze înainte de vreme.

„Jack are zece ani și trăiește de o perioadă scurtă într-un centru de plasament. Este vară. Băiatul așteaptă cu nerăbdare vacanța, ca să-și vadă mama, însă aceasta nu vine în ultima zi de școală. Sanna, mama lui Jack, este copleșită de creșterea băieților ei și în sfârșit de toate sarcinile pe care le are. Jack rămâne cu un alt băiat și cu educatorii în centrul de plasament – până izbucnește un scandal. Jack fuge înspăimântat acasă la mama lui, însă aceasta nu este de găsit. După ce își ia fratele mai mic de șase ani de la o prietenă a mamei, Jack pleacă în căutarea ei.“(www.goethe.de)

La fel ca celelalte evenimente FilmparaDE, proiecția va avea loc în ceainăria Librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 17 decembrie 2015 la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut.

FB Cover_FilmparaDE