Concert – DREI IM ROTEN KREIS

Foto Drei im Roten KreisReiner Witzel – saxofon
Markus Schieferdecker – bass
Christian Scheuber – tobe și percuție

Luna decembrie ne aduce jazz de calitate din Germania: Trioul DREI IM ROTEN KREIS pregătește un concert în cafeneaua Zai Après Café (Str. Mercy, Nr. 5), unde Centrul Cultural German Timișoara vă invită cu drag în data de 8 decembrie, la ora 21.

DREI IM ROTEN KREIS sunt trei muzicieni care s-au coagulat în jurul saxofonistului Reiner Witzel într-un trio de Jazz deosebit, creat în amintirea titlului unui film de acțiune din anii 60 aparținând stilului „Nouvelle Vague”. Experimentații muzicieni reușesc să dea triunghiului muzical un sunet rotund, într-un mod emoționant, provocator și de impact.

drei_im_roten_kreis-page-001Multe dintre compozițiile realizate de Reiner Witzel fac referire la scene de film sau instantanee rezultate pe parcursul numeroaselor sale călătorii în jurul lumii. Laitmotivul imaginilor mișcătoare și în mișcare se observă deja din titlul primului album al trioului: „16mm”. ‘Unplugged’, cu elemente electronice folosite punctual – așa a rezultat un sunet dens atmosferic, compus din dramaturgie și armonie, din lumină și umbră, un sunet care potențează derularea în minte a filmului. Al doilea album, „Nomansland”, este un „road-movie” imaginar, care ne conduce către locuri ciudate, pe străzi prăfuite, o călătorie în care lucruri obișnuite se văd dintr-o perspectivă neobișnuită. (http://www.reiner-witzel.de)

Cei trei muzicieni Reiner Witzel, Christian Scheuber și Joscha Oetz – în cadrul concertului din Timișoara Markus Schieferdecker va cânta la bass în locul lui Joscha Oetz – combină jazzul american cu rădăcinile europene, tradiția cu influențele contemporane, totul fiind îmbogățit prin aplicarea punctuală de elemente electronice și fără a pierde în acest proces contactul cu ascultătorii.

Concertul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe-Institut și Zai Après Café. Intrarea la eveniment este liberă.