FilmparaDE: „Părinți”

ElternCentrul Cultural German Timișoara dorește să vă invite la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Robert Thalheim, „Eltern”/„Părinți” (2012/2013) – un film în care personajele sunt duse foarte aproape de marginea prăpastiei, dar care nu sunt lăsate nicio clipă să piardă pământul de sub picioare.

„Mulți ani la rând au tot schimbat rolurile: Konrad, regizor de teatru, a preluat responsabilitățile casnice și educația celor doi copii, în timp ce Christine încerca să urce pe scara succesului ca medic anestezist într-o clinică. Acum acestea urmează să fie de domeniul trecutului. Konrad are șansa de a pune în scenă o adaptare nouă după „Nibelungii” de Hebbel, o fată au-pair din Argentina urmează să se ocupe de copii. Dar nimic nu funcționează conform planului, pentru că vechile roluri au rămas aceleași, doar distribuția e alta. Filmul lui Robert Thalheim, ELTERN, este o lucrare briliant pusă în scenă, bine gândită și care dă un nou sens conceptului de „film de familie”. (www.goethe.de)

La fel ca celelalte evenimente FilmparaDE, proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 3 decembrie la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

FB Cover_FilmparaDE