FilmparaDE: „Trei”

Drei

„Lola Rennt”/„Aleargă, Lola, aleargă”, „Das Parfüm – Die Geschichte eines Mörders”/„Parfumul – Povestea unui ucigaș”, „The International” – sunt numai câteva dintre filmele cunoscutului regizor german Tom Tykwer. Cu filmul „Drei”/„Trei”, el își continuă seria de succese și câștigă în anul 2011 din nou premiul pentru cea mai bună regie la Deutscher Filmpreis. În 1999 a câștigat același premiu cu „Lola Rennt”.

„Drei” va fi proiectat la ceainăria Librăriei Cărturești (Str. Mercy nr. 7) în 19 noiembrie 2015, de la ora 18:30, eveniment la care Centrul Cultural German Timișoara vă invită cu drag. Proiecția are loc în cadrul celei de-a cincea serii de filme germane „FilmparaDE”, organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti. Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut.

„Hanna și Simon sunt împreună de 20 de ani. Tehnicianul care lucrează în domeniul artistic și moderatoarea de emisiuni culturale trăiesc unul lângă altul într-un soi de armonie combativă. Au trecut împreună prin multe… suișuri și coborâșuri, crize și momente de fericire. Sunt conștienți de faptul că viitorul nu le rezervă prea multe surprize. Sau poate că totuși da? Fără să bănuiască ceva unul despre celălalt, amândoi se îndrăgostesc de același bărbat: Adam Born – un cercetător în domeniul celulelor stem șarmant și misterios. Hanna și Simon își continuă pe ascuns aventurile cu Adam, fără să bănuiască cât de mult îi unește de fapt acest secret pe care îl au unul față de celălalt. Dar apoi, Hanna rămâne însărcinată. (www.goethe.de)

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.FB Cover_FilmparaDE