Lampioane de Sf. Martin – Atelier de creație pentru copii (7 – 10 ani)

Cu ocazia zilei Sfântului Martin în 11 noiembrie, invităm copiii cu vârsta cuprinsă între 7 – 10 ani în biblioteca Centrului Cultural German Timișoara, între orele 16:00 – 17:00, pentru a confecționa împreună lampioanele tradiționale pentru această zi. Dar materialele pe care le vom folosi nu vor fi materiale tradiționale: vom construi lampioanele din sticle de plastic. Astfel copiii pot afla cum reciclarea materialelor obișnuite poate avea o latură artistică și distractivă.

Ziua Sf. Martin este sărbătorită în multe locuri prin procesiuni și alte obiceiuri care să amintească de fostul episcop, despre care circulă legenda că, fiind inițial soldat roman, și-a tăiat mantia în două pentru a o împărți cu un cerșetor. După moartea sa, a fost transportat într-o barcă spre orașul Tours, într-o procesiune de lumini. De aici provine „sărbătoarea lampioanelor”, care în spațiul german este organizată în fiecare an de multe grădinițe și școli.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, copiii se pot înscrie la biblioteca Centrului Cultural German. Cadrele didactice care doresc să viziteze cu clasele lor biblioteca sunt rugate să trimită un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro, pentru a stabili un program special de vizitare (persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

Foto © Stephan Kiessling