FilmparaDE: „Un cadou de la zei”

FB Cover_FilmparaDECentrul Cultural German Timișoara dorește să vă invite la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Oliver Haffner, „Ein Geschenk der Götter”/„Un cadou de la zei” (2014), care a primit premiul publicului și un premiu pentru cea mai bună producție la Filmfest München.

GESCHENK_DER_GOETTER„Anna este o actriță care își pierde pe neașteptate locul de muncă în cadrul unui mic teatru dintr-un oraș german. De la agenția pentru ocuparea forței de muncă din localitate nu primește prea mult ajutor – însă acolo lucrează o funcționară nu prea implicată, dar foarte pasionată de teatru, care o ajută. Anna preia conducerea unui curs de actorie pentru opt oameni, șomeri deja de o lungă perioadă de timp. La început, niciunul dintre ei nu pare să fie prea încântat, chiar nici atunci când Anna le propune să pună în scenă drama „Antigona”. Dar acesta e momentul în care indivizii sceptici și dificili creează împreună o comunitate care le dă tuturor un motiv de speranță. UN CADOU DE LA ZEI este o tragicomedie în care scena devine un spațiu de recuperare colectivă a respectului de sine pierdut la nivel individual.” (www.goethe.de)

La fel ca celelalte evenimente FilmparaDE, proiecția va avea loc în ceainăria Librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 5 noiembrie 2015 la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut.