Recomandare: Dramalogue – primul festival de teatru lectură din Timișoara

afis_web_DramalogueAsociația Teatru Pentru Tine organizează primul festival de teatru lectură din Timișoara, Dramalogue. Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 25 octombrie, în locații neconvenționale precum: Bastionul Therezia, Alt Club, City Business Center, D’arc sau Electric Theatre.

Spectatorii vor avea ocazia de a experimenta partea mai puțin cunoscută a spectacolelor de teatru, adică lecturarea pieselor și pregătirea lor pentru scenă. Textele vor fi citite de actori profesioniști, ghidați de regizori la fiecare piesă în parte. Lectura va cuprinde teatru contemporan și va oferi celor prezenți posibilitatea de a da frâu liber imaginației și a-și închipui, singuri, partea vizuală.

Elemente precum costumele, decorul și chiar scena, care, de obicei, nu lipsesc din astfel de evenimente, vor fi aduse la un stadiu minimalist. Actorii se vor folosi de expresivitatea vocii pentru a spune povestea înainte ca aceasta să devină spectacol. Participanții la festival vor experimenta, astfel, un alt mod de înțelegere a textului dramatic contemporan și a celor transmise de autori, putând participa chiar la discuții legate de montarea finală și interpretarea pieselor.

Asociația Teatru Pentru Tine a fost înființată în 2013, ca inițiativă a unui grup de tineri, doi dintre ei actori, iar al treilea activ în proiecte culturale și de tineret. Conceptul asociației s-a născut din dorința de a apropia teatrul de spectatori, prin implicarea directă a acestora în actul teatral.

Mai multe detalii pe www.dramalogue.ro | www.facebook.com/dramaloguefestival

Biletele la fiecare eveniment costă 10 lei și pot fi achiziționate înainte de spectacol, din locațiile aferente.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.