Recomandare: Festivalul International de Chitară Timișoara, Ediția inaugurală

Cover Festival ChitaraIn perioada 22 – 25 octombrie 2015, va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Chitară Timișoara. Festivalul va găzdui cursuri de măiestrie, conferințe, recitaluri și concerte ce se vor desfășura la Sala Capitol a Filarmonicii “Banatul” și Sala “Orpheum” a Facultății de Muzică și Teatru.

Sunt invitați să concerteze artiști de renume internațional precum Dale Kavanagh, Thomas Kirchhoff, Goran Krivokapić, Constantin Andrei, Titus Flueraș, cât și tineri interpreți și profesori precum Peter Daboczi, Daniel Castravete, Lucian Naste, Theodor Mihai.

Foto Festival ChitaraVor avea loc cursuri de măiestrie deschise destinate elevilor, studenților și practicanților claselor de chitară clasică și nu numai, susținute de artiștii invitați. Festivalul propune publicului larg și conferințele “Eduard Pamfil și chitara în România” susținută de Ion Dorobantu și Mihai Ungureanu, “Actul componistic pentru chitară în sec. XXI” susținuta de Ion Dorobantu, Gabriel Mălăncioiu și Gabriel Almași, precum și expoziția de instrumente tradiționale cu coarde ciupite din colecția Ovidiu Papană.

Organizat de Asociația “Memoria Culturii”, Festivalul International de Chitară Timișoara are ca principali parteneri Primaria Timișoara, Filarmonica Banatul Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, bucurându-se și de aportul unor inimoși sponsori.

Director artistic al Festivalului – Ion Dorobanțu.

Biletele pentru recitalurile festivalului se pot procura de la agentia Filarmonicii Banatul.

Programul festivalului îl găsiți alăturat: Program – Festivalul Internațional de Chitară Timișoara.