Spectacol de teatru: „Frau Müller muss weg“/„Doamna Müller trebuie să dispară”

Frau, Müller, Theater

Laboratorul de Teatru București prezintă în premieră la Timișoara spectacolul de teatru „Frau Müller muss weg“/„Doamna Müller trebuie să dispară”. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara împreună cu Laboratorul de Teatru București și e susținut de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

În piesa „Frau Müller muss weg“ devenim martorii unei ședințe cu părinții iar școala, locul în care copilul trebuie să își formeze caracterul și să deprindă cunoștințele necesare pentru viată, se transformă într-un ring de luptă în care părinții se dezlănțuie asupra învățătoarei, Frau Müller. Spre stupoarea părinților – supărați din cauză că proprii copii primesc „note proaste” – Frau Müller are principii și evaluează elevii în mod obiectiv. Dar astfel, ea e o piedică în ”calea spre excelență” a progeniturilor, deci trebuie înlăturată. Doar perspectiva unei cariere academice prezice copiilor un viitor luminos, iar părinților șansa de a se etala ca modele sociale. Tot restul înseamnă ratare și mediocritate.

Spectacolul în limba germană va fi jucat în 5 și 6 iunie 2015, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Timișoara (Str. Alba Iulia, nr. 2), începând cu ora 18. „Frau Müller muss weg“ se adresează în principal adolescenților cu vârsta de peste 16 ani, dar prezintă o poveste care le va da de gândit tuturor celor care o urmăresc. Vor juca: Ioana Livia Predescu, Vlad Nemeș, Diana Nichiteanu, George Bîrsan, Irina Piloș, Ramona Olasz.

Intrarea la eveniment este liberă. Numărul locurilor este limitat, de aceea vă rugăm să anunțați prezența dumneavoastră în prealabil, printr-un e-mail la adresa r.popa@ccgtm.ro, până la data de 4 iunie.