Colț de lectură și expoziție la Festivalul Internațional de Film Nomad

Nomad, Film, Festival, MinoritiesCentrul Cultural German Timișoara va participa în perioada 2 – 7 iunie 2015 la prima ediție a Festivalului Internațional de Film Nomad, dedicat minorităților culturale din România. Nomad se desfășoară în perioada 2 – 28 iunie 2015 în patru mari orașe din țară – București, Timișoara, Târgu Mureș, Constanța – și în Norvegia în cadrul proiecțiilor organizate împreuna cu Muzeul Intercultural din Oslo. În Timișoara, festivalul se va desfășura pe parcursul a șase zile, la Grădina Capitol a Filarmonicii „Banatul”, unde Centrul Cultural German Timișoara va pregăti un colț de lectură cu beletristică în limba germană, cărți pentru copii și materiale informative cu privire la limba și cultura germană în general. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea expoziția „Faustbook – Coperți actuale de carte pentru autori clasici de limbă germană“, în viziunea lui Julien Britnic.

„Dedicat tuturor iubitorilor de film – fie acesta lung sau scurtmetraj – Nomad International Film Festival readuce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al cinematografiei, concepte ca toleranța și diversitatea etnică, întrepătrunderea culturilor și respectul față de oameni și identitatea lor. Nomad International Film Festival este un festival cu și despre minoritățile culturale din România și, în același timp, o sărbătorire cinematografică a valorilor umane care ne definesc în context european.” (www.nomadfestival.ro)

Vă invităm cu drag să vizitați colțul de lectura al Centrului Cultural German Timișoara în cadrul Nomad Film Festival între orele 19 – 21, după care veți putea viziona filme de cea mai bună calitate pe un ecran gonflabil de aproape 80 de metri pătrați, inclusiv scurtmetraje românești selecționate în cadrul competiției Nomad Shorts. Iubitorii de film vor putea viziona în fiecare zi câte un lungmetraj premiat pe plan internațional și două scurtmetraje românești. Prin aceasta, organizatorii și-au dorit să încurajeze și să promoveze talentele cinematografiei autohtone.

Intrarea la Nomad Film Festival este gratuită.