Partener la Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală“

Festival Internațional „Timișoara muzicală” 2015După mai mult de o lună în care muzicieni din diferite țări europene au cântat pe scena Filarmonicii Banatul, Festivalul International „Timișoara Muzicală” ia sfârșit cu un concert simfonic extraordinar susținut de trei muzicieni germani. În data de 28 mai, la ora 19, soliștii Siegfried Jung la tuba și Nina Karmon la vioară, vor interpreta lucrări de Ralph Vaughan Williams și Ludwig van Beethoven, sub bagheta dirijorului Walter Hilgers.

Siegfried Jung s-a născut în Timișoara și a studiat muzică de orchestră cu specializarea tubă la Facultatea de Muzică „Franz Liszt“ din Weimar. În prezent, este un tubist de succes la Operele din Karlsruhe, Stuttgart, Frankfurt am Main, Saarbrücken, Wiesbaden și multe altele. Din anul 1999 este angajat ca tubist la orchestra Teatrului Național din Mannheim și începând cu anul 2000 predă la clasa de tubă a Facultății de Muzică din Mannheim. Este de asemenea profesor și la Facultatea de Muzică din Frankfurt.

Tânăra violonistă din Stuttgart, Nina Karmon, a absolvit studiile la Manhattan School of Music din New York. Pe parcursul turneelor a ajuns în multe țări europene, dar și în Asia și în America de Nord și Sud. A susținut recitaluri în Tokyo, New York, Philadelphia, Toronto, Ottawa, Holon și la „Mainly Mozart Festival” din Florida. În plus, a publicat patru CD-uri, pe care o putem asculta cântând în principal muzică de camera.

Dirijorul concertului din 28 mai va fi Walter Hilgers. Muzicianul născut în anul 1959 în Stolberg/Rheinland are o educație muzicală specializată în instrumentele tuba, contrabas și pian, la Facultatea de Muzică Rheinland, Grenzland Institut Aachen. În 1978 a devenit tubist al orchestrei Düsseldorfer Symphoniker. Un an mai târziu a primit invitația de a se alătura orchestrei Bayreuther Festspielorchester, al cărei membru a rămas timp de 12 ani.

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” marchează în 2015 cea de a 40-a ediție. Prin calitatea artistică deosebită a muzicienilor participanți și prin consecvența cu care a promovat valorile de marcă ale muzicii din repertoriul clasic și contemporan, românesc și internațional, festivalul duce mai departe tradiția edițiilor precedente. Programul detaliat al întregului festival îl găsiți alăturat.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile la casieria Filarmonicii Banatul (b-dul C.D. Loga, nr. 2) în zilele de luni și miercuri orele 10-14, marti și joi orele 14-19 și vineri orele 10-14 și 18-21.

Program_Timișoara_Muzicală