„Das Deutschlandprojekt“ – Orașul Leipzig: Prezentare și atelier cu ilustratoarea Katja Spitzer

deutschland_projektNe bucurăm să va aducem la cunoștință că în luna mai 2015 vom începe o nouă ediție „Das Deutschlandprojekt” / „Proiectul Germania”: Ne-am propus ca în fiecare an să prezentăm un oraș german, cu scopul de a descoperi diferite fațete ale vieții orașului respectiv, în special tendințele actuale în materie de cultură și artă. Anul trecut am prezentat Karlsruhe. Acum e la rând Leipzig. În încercarea noastră de a cunoaște orașul vom fi ghidați de ilustratoarea și designerul grafic Katja Spitzer.

Katja Spitzer a studiat ilustrație și grafică la Facultatea de Grafică și Artă Editorială din Leipzig și în prezent lucrează ca ilustratoare liber-profesionistă pentru diferite reviste si edituri. În 11 și 12 mai va coordona un workshop de ilustrație în mansarda Facultății de Artă din Timișoara, precum și o prezentare, în care va vorbi despre Leipzig ca oraș al culturii și al artelor. Prezentarea este destinată publicului larg și va avea loc în data de 11 mai, la ora 10, în Mansarda Facultății de Arte și Design Timișoara.

„Leipzig s-a schimbat foarte mult după 1989 și este considerat astăzi ca fiind ‚Micul Berlin‘. Este de asemenea un loc în care mulți oameni de peste tot din lume – în special cei tineri – își doresc să locuiască. Dar în același timp este și un oraș cu o identitate proprie puternică, care își dorește să fie cunoscut pentru multe lucruri: Nu se identifică numai cu descrieri de genul ‚Orașul Cărților‘, ‚Orașul Artelor‘ și ‚Orașul Libertății‘, ci și cu superlative caraghioase, ca de exemplu ‚Orașul cu Cea Mai Mare Întâlnire Wave Gothic‘, cu ‚Cea Mai În Formă Bunică a Republicii‘ sau ‚Orașul cu Cele Mai Multe Balcoane din Germania‘“, spune Katja Spitzer. În workshop-ul pe care îl va coordona, ea dorește să lucreze cu aceste superlative și să descopere cu ajutorul participanților aspecte similare ale orașului Timișoara.

Workshop-ul se adresează ilustratorilor, graficienilor și designerilor locali iar lucrările rezultate vor fi prezentate publicului larg într-o expoziție care va avea loc în data de 12 mai, în Mansarda Facultății de Arte din Timișoara (Str. Oituz, Nr. 4).

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Balamuc, al Facultății de Arte și Design și al Primăriei Municipiului Timișoara.