Proiecția filmului „Westen”

Centrul Cultural German Timișoara dorește să vă invite la o nouă proiecție de film în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Christian Schwochow, WESTEN/VESTUL, lansat în 2013, care a primit premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la festivalul Montréal World Film în același an. La fel ca celelalte evenimente FilmparaDE, proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă aștepăm cu drag în data de 7 mai, la ora 18:30.

Foto FilmEste vara anului 1978. Chimista Nelly Senff și fiul ei, Alexej, pleacă din estul Berlinului și se mută în vestul orașului, ceea ce a fost posibil numai datorită unei căsătorii de conveniență cu un cetățean din Germania de Vest. După moartea prietenului lui Nelly – tatăl lui Alexej – aceasta vrea să înceapă o viață nouă în Vest. Dar traiul acolo nu este deloc așa cum și-l imagina ea.

WESTEN/VESTUL povestește despre o fugă din Republica Democrată Germană, care nu este deloc o călătorie în paradis și în care nu este vorba despre mult râvnita libertate sau despre câștiguri materiale, ci despre o femeie care își dorește un nou început radical, pentru care renunță la tot trecutul și căreia îi va lua mult timp să își atingă scopul, lucru care de altfel nu poate fi realizat numai prin simpla schimbare a locului în care trăiește“ (Goethe-Institut).

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.