Partener la „The Art of Ageing”

În cadrul ediției a 20-a a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești va avea loc ultima etapă a proiectului „The Art of Ageing” („Arta de a îmbătrâni”). În acest sens Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 16 – 19 aprilie 2015 primul Festival European de Teatru și Știință, la care Centrul Cultural German Timișoara se alătură ca partener. În cadrul acestui festival se va desfășura Adunarea Generală a European Theatre Convention (ETC), un eveniment de maximă anvergură în teatrul european, și totodată și următoarea confThe Art of Ageing Timișoaraerință internațională de teatru. Acest prim festival al ETC a fost conceput de ETC, cu sprijinul Comisiei Europene, programul Cultura.

Festivalul multidisciplinar este rezultatul proiectului „The Art of Ageing”, în care se prezintă cinci spectacole realizate în coproducție între cele 8 teatre din Germania, România, Slovacia și Croația în anul 2014. După cum anunță și numele „The Art of Ageing”, problematica asupra căreia se concentrează proiectul este îmbătrânirea societăților europene. Această temă precum și provocările demografice, politice, sociale și biologice pe care le ridică situația prezentului sunt tematizate printr-un dialog artistic, cultural și politic.

Fiecare producție se axează pe un alt aspect al îmbătrânirii, fie el politic, științific, social politic sau istoric. Publicul va avea ocazia să discute aceste teme cu artiști și oameni de știință, după punerea în scenă a pieselor. Având o paletă bogată în activități în cadrul festivalului, teatralele europene susțin și demonstrează la nivel internațional faptul că arta și instituțiile de cultură stimulează dezbaterea publică privind provocarea demografică și aduce împreună toate generațiile.

Programul acestui festival deosebit îl găsiți alăturat.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile la agențiile de bilete ale Teatrului Național Timișoara.

Program_Art_of_Ageing