FilmparaDE: „Das System“

Centrul Cultural German Timișoara dorește să invite în data de 9 aprilie 2015, la ora 18:30, la filmul artistic „Das System – Alles verstehen heißt alles verzeihen” („Sistemul – a înțelege totul înseamnă a ierta totul”). Filmul va fi prezentat în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE” în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7).

FilmparaDEAcest film, ce a apărut în anul 2011, în regia lui Marc Bauder, îl are ca protagonist pe Mike Hiller, un individualist atractiv și inteligent, în vârstă de 20 de ani. Atmosfera liniștită, în care personajul se află, se schimbă în momentul în care jefuiește o vilă și e prins asupra faptului. Konrad Böhm – proprietarul nu-l reclamă pe tânărul bărbat, ci dimpotrivă se îngrijește de el și îi face o propunere profitabilă. Mike ar putea avea o carieră în lumea lobbyiștilor, a impostorilor de subvenție și a foștilor membri ai serviciului secret din RDG. Acest fapt îl conduce însă către trecut, spre întunecata istorie a familiei sale.

Prin intermediul titlului complet și al acțiunii filmului spectatorii sunt provocați să găsească răspunsul la întrebarea „A înțelege totul înseamnă a ierta totul?”. Filmul adresează și alte întrebări existențiale, care au un înțeles pentru noi toți.

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti. Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.