Teatru „Trauriger Tiger toastet Tomaten”

Centrul Cultural German din Timișoara împreună cu Teatrul „Badische Landesbühne” din Bruchsal aduc pe scena Timișoarei o nouă formă de teatru: așa numitul „teatru în clasă”. Cartea cu ilustrații Trauriger Tiger toastet Tomaten (Tigrul trist trece tomatele prin toaster, n.t.) a Nadiei Budde va fi adaptată cu puțină recuzită, dar cu mult umor pentru elevii Școlii „Nikolaus Lenau” și ai Colegiului Național Bănățean în sălile lor de clasă. Evenimentul are loc în 12 și 13 martie 2015 și se adresează copiilor din ciclul primar.

Pentru un copil unul din cele mai importante momente din viața lui este să descopere Teatru în clasă, Klassenzimmertheaterlimba. Sunetele variate formează dintr-odată un cuvânt inteligibil, literele pășesc împreună, iar un obiect primește un nume. „Trauriger Tiger toastet Tomaten” invită micuții exploratori ai limbii să redescopere cuvintele, să folosească limba prin joacă și haos, prin nebunie și calambur pentru a se simți mai bine când vorbesc și când se exprimă prin proverbe. Când sunt asociate cu imagini, literele alfabetului pot fi revocate în creier, unde se corelează cu un chef nemaivăzut și incurabil de a vorbi și de a citi.

Jule Kracht a adaptat pentru prima dată „Trauriger Tiger toastet Tomaten” la Teatrul „Badische Landesbühne”. După instruirea ei la Facultatea de Muzică și Teatru din Hanovra, ea a fost mulți ani actriță la Teatrul de Copii și Tineret „Schnawwl” din cadrul Teatrului Național Mannheim, unde și-a început și cariera de regizoare. De asemenea a mai realizat înscenări și la Teatrul de Stat din Münster și la tjg. theater junge generation din Dresda.

Înscenare / Decor: Jule Kracht

Cu: Tülin Pektas, Camil Morariu, Markus Wilharm

Evenimentul are loc cu sprijinul Ministerului pentru Știință, Cercetare și Artă Baden-Württemberg și a Goethe-Institut.