Reconstruction with Art – Performance fotografic

O noua sferă de experiență și experiment, unică în domeniul expozițional fotografic timișorean:  revitalizarea artistică a Pieței Unirii din Timișoara

Pornind de la această idee, Centrul Cultural German din Timișoara organizează la inițiativa actriței Olga Török Performance-ul fotografic – Reconstruction with Art, care se va desfășura în perioada 12 – 15 februarie 2015, între orele 18:30 și 21:30, în Piața Unirii din Timișoara. Deschiderea spectacolului va avea loc în data de 12 februarie 2015, la ora 20, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timișoara.

Artiștii români Andreea Chiru,  Alex Halka și Olga Török împreună cu artistul vizual german Kiritan Flux, doresc să revitalizeze prin intermediul unor proiecții animate și cu ajutorul legăturii dintre fotografie, muzică, artă vizuală și actorie șantierul din Piața Unirii din Timișoara, care stagnează de mai mult de un an. Prin spectacolul fotografic Reconstruction with Art se vor întâlni mai multe arte, care vor putea mai apoi dialoga.

Piata Unirii Timisoara, Sala Baroca a Muzeului de Arta TimisoaraSeara oamenii se adună la ferestrele Sălii Baroce a Muzeului de Artă Timișoara. Privind în jos, ei vor putea admira fotografiile proiectate pe dealurile de pământ și pe sacii cu pietre din fața Palatului Baroc. Șantierul se luminează și se transformă într-o hârtie fotografică. Se deslușesc fotografiile Andreei Chiru, care te poartă prin istoria atemporală a unei fete (model: Olga Török) și metamorfozele prin care aceasta trece. Natura umană este explicată prin natura ce ne înconjoară. Proiecția video este făcută de către Kiritan Flux. Muzica ce acompaniază spectacolul este compusă special pentru eveniment de Alex Halka.

Artistul vizual Kiritan Flux – născut la Heidelberg, explorează spațiul artistic vast între live-video-performance și artele media. A descoperit înclinația spre live video în anii ’90 iar din 2004 este Vj în Berlin.

Alex Halka este compozitor și sound designer. Semnează coloana sonoră a mai multor spectacole de teatru din Timișoara, cât și din Arad, Oradea, București sau Essen, Germania. La sfârșitul lui 2013 a fost pe lista celor mai valoroși debutanți din România în revista “Dilema veche”.

Andreea Chiru este fotografă și psiholoagă în București. Lucrările ei au apărut în numeroase reviste de specialitate (Photo magazine, Photographic Museum of Humanity), cât și pe paginile de specialitate de pe internet. A câștigat concursuri foto în străinătate (Miami, Buenos Aires) cât și în țară.

Olga Török, actriță a Teatrului German Timisoara, dorește să încerce o noua formă de exprimare prin arta fotografică.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul de Artă din Timișoara.

Intrarea este liberă.

Ne-am bucura să vă întâmpinăm la acest performance fotografic special!