FilmparaDE: „Love Steaks“

filmparade2Seria de filme germane „FilmparaDE” continuă în luna februarie cu o nouă proiecție. Centrul Cultural German Timișoara are plăcerea de a invita la filmul „Love Steaks”, care va fi prezentat în data de 12 februarie 2015, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7).

Acțiunea filmului german din anul 2013, în regia lui Jakob Lass se petrece într-un hotel luxos de pe țărmul Mării Baltice. Gingașul și rezervatul Clemens lucrează ca maseur în zona de relaxare și masează oaspeții, în timp ce rebela Lara încă se instruiește ca bucătăreasă. Liftul îi aduce pe cei doi împreună. Încet dar sigur Clemens și Lara se apropie unul de celălalt.

„Love Steaks” este o poveste de dragoste, care este integrată într-o povestire mai amplă despre mediul de lucru german. Filmul a obținut în 2013 în cadrul Festivalului de film din München premiul Neues Deutsches Kino, pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cele mai bune roluri principale și cea mai bună producție.

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.