„One more than one“ – Spectacol de dans cu Riki von Falken

Centrul Cultural German din Timișoara dorește să invite la Spectacolul de dans cu Riki von Falken – „One more than one”, în data de 3 februarie 2015, la ora 19:30. Performance-ul se va desfășura la Teatrul German de Stat din Timișoara cu sprijinul Goethe-Institut și al Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania.

„One more than one” a constituit în anul 2003 finalul legendarei trilogii de azi a lui Riki von Dans contemporanFalken, în care ea se ocupă de procesarea propriilor experiențe, ale confruntărilor și a felului de a interacționa cu viața, cu abandonul și cu moartea. În acest performance coregrafa se află în căutarea formei amintirii. Pierderea celuilalt a fost interiorizată. Viața schimbată își urmează cursul. Amintirea rămâne, însoțește și modifică gândirea, lucrează în și prin corp. Acum această perioadă a luat sfârșit. Reconstituirea după 11 ani le oferă coregrafei din Berlin și spectatorilor posibilitatea de a revedea și de a redescoperi „One more than one” dintr-o perspectivă actuală, deoarece contextul e diferit. 

Spectacolul este un tezaur coregrafic.

Pentru întreaga ei operă Riki von Falken a obținut Premiul Willms Neuhaus, care i-a fost acordat printr-o ceremonie în data de 23 ianuarie 2015, în Radialsystem în Berlin, de fundația cu același nume.

Coregrafie și dans: Riki von Falken
Lumina/ton: Ralf Grüneberg
Tehnica: Conrad Katzer
Costume: Chris Kremberg
Muzica: Steve Reich City Life. Proverb, Heiner Goebbels Surrogate Cities, Beat Furrer Streichquartett Nr.1
Foto: Tania Hertling
Șef producție artistică: Katja Kettner

Evenimentul este finanțat de NATIONALE PERFORMANCE NETZNPN_schwarz (NPN) Gastspielförderung Tanz International din fonduri ale delegatului Guvernului Federal pentru Cultură și Mass-media printr-o decizie a Parlamentului german.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.