FilmparaDE: „Was bleibt“

filmparade2La sfârșitul lunii ianuarie Centrul Cultural German Timișoara invită la  proiecția unui nou film în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7). În data de 29 ianuarie 2015, la ora 18:30, va fi proiectat filmul „Was bleibt” (Ceea ce rămâne), din anul 2012, în regia lui Hans-Christian Schmid.

O familie ideală la suprafață, un weekend de vara prelungit – și după aceea nimic nu va mai fi cum a fost odată. Günter și Gitte trăiesc într-o casă frumoasă la țară și se bucură de vizita fiului lor Marko, care l-a adus din Berlin și pe nepotul Zowie. Copiii s-au realizat: Marko se află la începutul unei cariere de scriitor; fratele său Jakob deține un cabinet stomatologic modern. Totul pare a fi ordonat – până când Gitte, care suferă de mulți ani de depresie, le explică că s-a vindecat și că a întrerupt medicația. Ceilalți își văd astfel interesele amenințate, iar imaginea familiei aparent perfecte începe să se schimbe și bunica dispare.

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Institutului Goethe.