Cărţi noi în biblioteca noastră

Biblioteca noastră vă așteaptă în noul an să împrumutați cele mai noi cărți, care au fost comandate prin Institutul Goethe în decembrie: În domeniul beletristicii, puteţi găsi romane distinse cu premii importante – de exemplu „Kruso“ de Lutz Seiler (Premiul German de Carte 2014), sau autobiografia umoristului Hape Kerkeling, foarte celebru în Germania.

DSC04498Pentru cei care învață sau predau limba germană avem de asemenea manuale noi în biblioteca pedagogică: „Duden – 150 Aufsatzübungen“ pentru elevi, dar și cărți precum „Einfach Sprechen A2-B1“, seria „Deutsch lehren lernen“, sau germana în domeniul resurselor umane. 

Dacă doriţi să descoperiţi ceva nou sau să priviţi ceva cunoscut dintr-o nouă perspectivă, puteţi împrumuta cărţi (unele bilingve) din domeniile critică literară, astronomie, politică, istorie, artă, ghiduri pentru a lua „decizii inteligente” în viaţa cotidiană, dar şi pentru management cultural.

Cititorii noștri mai tineri pot găsi seria completă „Das Sams“ de Paul Maar, dar și cărți ilustrate sau de non-ficțiune premiate în Germania, laolaltă cu jocuri și CD-uri.

Pentru donaţii de carte le mulţumim Forumului Democrat al Germanilor din Banat precum și domnului Franz Wissenz, care ne-a pus la dispoziție un număr mare de cărți din diverse domenii.

Vă aşteptăm de luni până joi între orele 12-18, miercuri între orele 12-19, în str. Dr. Liviu Gabor nr. 1. Mai multe informaţii găsiţi aici.