Atmosfera de Crăciun

În preajma sărbătorilor de Crăciun Centrul Cultural German Timișoara invită în data de 13 decembrie 2014, la ora 11, la un program de Crăciun, ce se va desfășura în biblioteca CCG

weihnachtsstimmungDimineața va începe cu prezentarea cărții pentru copii Maike și norișorul de Tanja Becker, urmat de o lectură bilingvă în limba germană și limba română cu dr. Eleonora Ringler-Pascu și cu actrița Simona Vintilă. Apoi  va urma un program special de Crăciun pentru copii.

Volumul Maike și norișorul a mai fost prins în Planul editorial al Editurii Excelsior Art în anul 2006, data la care autoarea a încredințat manuscrisul pentru publicare. Din păcate inițiativa a rămas în stadiu de proiect, până când în anul 2014, la inițiativa scriitoarei Eleonora Ringler-Pascu și a editurii s-a reluat proiectul cu intenția de a dărui micilor cititori o carte bilingvă, care să fie realizată în memoria Tanjei Becker.

Maike și norișorul este o fermecătoare poveste originală, a cărei acțiune se petrece în spațiul mirific al norilor și pe spațiul terestru, o iscusită îmbinare a realului cu fantasticul. Eroii acestei cărți, fetița Maike și norișorul cel simpatic sunt abil și ferm conturați, încât cititorul îi va îndrăgi cu siguranță și va prelua mesajul autoarei: copilăria este un miracol!

În continuarea lecturii, atât cei mici cât și cei mari se pot bucura de diferite activități: în biblioteca împodobită festiv se vor prezenta cărți cu basme și povești de Crăciun, dar și obiceiuri germane de sezon, iar copiii vor putea participa la un mic concurs cu premii. În sălile alăturate vor fi proiectate filme cu tematică de Crăciun, vor fi pregătite mese pentru desen și jocuri, și se vor putea răsfoi reviste. Bineînțeles că atmosfera caldă și primitoare de Crăciun nu se poate realiza fără tradiționalele colinde germane și turta dulce specifică.

Publicarea cărții Maike și norișorul a fost posibilă cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din Banat și a Departamentului pentru Relații Interetnice. Prezentarea cărții în data de 13 decembrie are loc în parteneriat cu Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara.