FilmparaDE: „Wer, wenn nicht wir“

Seria de filme germane „FilmparaDE“ se continuă în data de 13 noiembrie 2014 cu filmul „Wer, wenn nicht wir“, filmparadedin anul 2011, în regia lui Andres Veiel. Proiecția are loc la ora 18 :30, în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7).

Filmul lui Andres Veiel reflectă perioada timpurie a unei generației de protest din anii 1960 din Germania. Bernward Vesper, fiul autorului nazist Will Vesper, se opune sistemului politic existent în anii 60. Acesta se îndrăgostește în timpul studiului său de literatură în Tübingen de colega sa Gudrun Ensslin. Împreună doresc să schimbe lumea, însă încercarea lor eșuează. În viața lor apare Andreas Baader, fondator al organizatiei teroriste Rote Armee Fraktion. Relația lui Bernward cu Gudrun se încheie, Bernward cade în patima drogurilor iar Andreas Baader face din Gudrun o teroristă.

Filmul a obținut în anul 2011 premiul Alfred-Bauer la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, premiul Deutscher Filmpreis în bronz și premiul Hessischer Filmpreis în categoriile cel mai bun lungmetraj și cea mai bună protagonistă.

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.