Spectacol: „Die Zeit ist kaputt – Eine Erich-Kästner-Revue”

Acum 40 de ani a decedat Erich Kästner – pentru a-l comemora pe acest autor îndrăgit și pentru a atrage adolescenților atenția asupra operei sale complexe, Erich KaestnerCentrul Cultural German i-a invitat la Timișoara pe artiștii Elisabeth Arend și Klaus Schäfer din Berlin. Aceștia vor desfășura un atelier cu elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau“, al cărui rezultat va fi prezentat public: spectacolul  „Die Zeit ist kaputt – Eine Erich-Kästner-Revue” va avea loc în data de 24 octombrie, la ora 19, în sala festivă a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau“.

Spectacolul este conceput în stilul unei piese de cabaret, ce conține elemente de teatru și muzică. Structura acestuia este inspirată din amintirile din copilărie ale autorului, dar textele nu li se adresează copiilor. Se pune în mod special accentul pe latura moralistă și satirică a poeziilor lui Erich Kästner – publicul putându-se aștepta la mult umor negru. Evenimentul se va desfășura în limba germană. 

Erich Kästner este cunoscut mai ales pentru cărțile sale pentru copii precum „Emil și detectivii“, el a fost însă și poet, scenarist și jurnalist. Deși cărțile sale au fost arse de către național-socialiști, acesta a rămas până la moartea sa în Germania.