"Das Deutschlandprojekt": Filme din Karlsruhe în cadrul Festivalului de buzunar "Ceau, Cinema!"

deutschlandprojekt2-page-001„Das Deutschlandprojekt – orașul Karlsruhe“ a fost lansat în luna mai printr-un concert al formației Le Grand Uff Zaque și continuat în luna iunie cu un concert al pianistului Florian Steininger din Karlsruhe. Acum dorim să vă invităm la proiecția unor filme de scurtmetraj și a unei comedii produse de realizatori de filme din Karlsruhe.

Acestea vor fi proiectate în cadrul Festivalului de buzunar „Ceau, Cinema!“, care se va desfășura în perioada 17 – 20 iulie 2014 în Timișoara și Gottlob, fiind organizat de Marele Ecran și Pelicula Culturală și susținut de Vitas România.

Centrul Cultural German Timișoara participă la festival în calitate de partener.

afis_ceau_cinema finalCeau, Cinema! este un festival de buzunar, făcut cu bani de buzunar și de voluntari, dar cu o selecție de filme demnă de un festival consacrat: nouă, captivantă, de calitate. Scopul Ceau, Cinema! este să reîmprietenească timişorenii cu cinemaul european. Prin proiecţiile în aer liber şi în spaţiile neconvenţionale de la Casa Artelor, vom demonstra că filmele europene şi româneşti sunt la fel de interesante ca și producțiile hollywood-iene, dar o alternativă mai apropiată de sufletul nostru.”, declară organizatorii.

Programul complet al festivalului se găsește pe www.ceaucinema.ro.

Următoarele filme germane de scurtmetraj vor fi prezentate de Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul asociației Filmboard Karlsruhe e.V. la festival, în data de 18 iulie, la ora 19, în Sala Studio din Casa Artelor :

  • The Final Game ( 2 min)

Regie: Sven Eric Maier

  • SUGAR (7 min)

Regie: Oliver Langewitz

  • Jäger und Gejagte (13 min)

Regie: Nadine Knobloch

  • Farfalle (10 min)

Regie: Simon Denda

  • Die Totengräberin (8 min)

Regie: Dirk Weiler

  • art gallery (7 min)

Regie: Willy Rollé

  • Lonely Dreams (15 min)

Regie: Oliver Langewitz

  • Rabenschwarz (18 min)

Regie: Sven Eric Maier

  • The Long Walk (12 min)

Regie: Sven Eric Maier

  • Mann gegen Mann (10 min)

Regie: Simon Denda

De asemenea ne bucurăm să putem prezenta comedia germană „Kopfkino“ (90 min), în regia lui Serdar Dogan, în data de 19 iulie, la ora 22. Filmul prezintă povestea unui librar timid pe nume Tonio, care se îndrăgostește și nu știe cum să procedeze pentru a o cuceri pe fata de care se simte atras. Mai multe informații despre film găsiți aici: www.kopfkino-der-film.de.

Trei dintre realizatorii filmelor de scurtmetraj, dr. Oliver Langewitz, Sven Eric Maier și Willy Rollé, vor fi prezenți la proiecție și vor participa la o discuție cu publicul. Participarea realizatorilor la festival este susținută de Primăria Karlsruhe.

Atât scurtmetrajele cât și comedia vor fi proiectate cu subtitrare în limba engleză.

Biletele pentru festival pot fi achiziționate la prețul de 15 lei / zi în librăriile Cărturești și în cafeneaua Klapka.

Mai multe informații despre festival și despre filmele prezentate în cadrul acestuia găsiți aici:

www.mareleecran.net

www.facebook.com/peliculaculturala