Partener la tabăra dunăreană pentru tineri „Europa suntem noi!“

Centrul Cultural German Timișoara este anul acesta partener la tabăra dunăreană pentru tineri „Europa suntem noi!“, care se va desfășura în perioada 3 – 10 iulie 2014 în Ulm și Neu-Ulm.

Plakat - DonaujugendcampPeste 100 de tineri din țările dunărene vor participa la tabără. Aceasta se adresează tocmai tinerilor fiindcă aceștia vor avea o influență asupra spațiul dunărean în următoarele decenii.

Elevi din Orăștie, Sibiu, Sântana, Timișoara și Reșița vor reprezenta anul acesta România la tabăra din Ulm.

Întâlniri, excursii și ateliere îi așteaptă pe tineri pe perioada șederii lor la Ulm. Sub tema artistică „Înapoi din viitor“ participanții taberei vor călători în anul 2044. Ce experiențe au trăit și ce aduc înapoi din călătorie, pot afla vizitatorii marți, 8 iulie 2014, pe scena de la Donaufest din Neu-Ulm, la prezentarea finală.

Tabăra dunăreană pentru tineri este susținută de dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni, Ministerul Culturii Baden-Württemberg, Fundația Baden-Württemberg, Donaubüro Ulm/ Neu-Ulm, Ministerul de Stat Baden-Württemberg, orașul Ulm, Generationenstifftung Sparkasse Ulm și orașul Neu-Ulm.