FILM: „Oh boy”

Centrul Cultural German Timisoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi Librăria Cărtureşti, cu sprijinul Goethe-Institut, încheie seria de filme germane „Vedere panoramica – regizori contemporani“ în data de 8 mai 2014, la ora 18:30, cu multi-premiatul film „Oh boy“ din anul 2012, în regia lui Jan Ole Gerster.www.kooye.de

Niko Fischer, personajul principal din tragicomedia „Oh boy“ a lui Jan Ole Gerster, şi-a intrerupt studiul de doi ani, se plimbă pe străzile din Berlin şi îi observă cu atenţie pe oamenii pe care îi întâlneşte în timpul lungilor sale plimbări. Într-o singură zi însă, toată viaţa lui începe să se schimbe: tatăl îi retrage sprijinul financiar, relaţia cu prietena sa se deteriorează, rămâne fără permis de conducere şi o cunoscută îi face avansuri.

În imagini alb-negru şi pe muzică de jazz sunt prezentate 24 de ore din viaţa turbulentă a lui Niko, care este pe punctul de a deveni în sfârşit adult.

În 2012 şi 2013, filmul a fost premiat multiplu. Acesta a obținut premiul German Independence Award, Premiul Bavarez de Film, Preis der deutschen Filmkritik, Förderpreis Neues Deutsches Kino, Österreichischer Film- und Fernsehpreis, Premiul Filmului German şi Premiul Academiei Europene de Film.

Seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani“ se încheie aici, dar ne-am bucura să vă întâmpinăm la următoarea serie în toamnă! Sperăm că această călătorie prin cinematografia germană a secolului al 21-lea v-a oferit o imagine asupra multilateralității temelor abordate de regizorii germani contemporani, dar și asupra evoluției filmului german în secolulul 21.