Lectură şi atelier cu Beate Dölling

Cum pot deveni scriitor? Cum pot transforma experienţele mele cotidiene într-o poveste?

Doelling_Sechste_StundePentru ca tinerii cititori să primească un răspuns pertinent la aceste întrebări, Centrul Cultural German a invitat-o pe autoarea germană Beate Dölling la Timişoara. În 4 aprilie la ora 10.00, autoarea le va citi elevilor de clasa a 5-a din cartea „Sechste Stunde Dr. Schnarch: Unser geheimes Klassenbuch“, în  clădirea Liceului „Nikolaus Lenau” din Piaţa Unirii. În continuare, Beate Dölling va arăta unei clase prin exemple practice cum să îşi transpună creativitatea într-un text scris. Atelierul va avea loc în biblioteca Centrului Cultural German Timişoara.

Şcoala poate fi plictisitoare uneori, dar nu pentru Alex şi Emily, două prietene foarte diferite. Acestea au un caiet secret, care în timpul orelor este plimbat printre bănci de la una la cealaltă.  „Sechste Stunde Dr. Schnarch“ – în spatele acestui titlu se ascund chiar notiţele şi mesajele celor două fete, dezvăluind interesele fiecăreia: băieţi (Emily), ritualul de împerechere al păsărilor (Alex), modă (Emily), alimentaţia muştelor (Alex), şi bineînţeles: profesori, şcoală, fraţi, etc. Ilustraţiile au fost realizate de către Bianca Schaalburg şi Katja Spitzer.

beate-doellingBeate Dölling, născută în 1961 la Osnabrück, a avut ea însăşi în copilărie o prietenă cu care coresponda în timpul orelor de şcoală. Astăzi este autoarea multor romane premiate pentru copii şi tineret. Colaborează de asemenea cu postul de radio german „Deutschlandradio Kultur”şi conduce ateliere de creaţie. Locuieşte cu fiica sa la Berlin.

Mai multe informaţii (în lb. germană) puteţi găsi aici

(Imagine: www.katja.berta.me)