FILM: "Die Farbe des Ozeans"

În data de 3 aprilie 2014 continuăm seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani“ cu filmul german „Die Farbe des Ozeans“ din www.suedart-film.deanul 2011, în regia lui Maggie Peren. Proiecția are loc la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărturești (Mercy-Str. 7).

O barcă cu fugari din Africa naufragiază pe țărmul insulei spaniole Gran Canaria. Nathalie, o turistă de origine germană care se bucură de o zi normal de concediu, devine martoră a întâmplării și decide să participe la acțiunile de salvare a naufragiaților. Aceasta ajunge să îl cunoască pe fugarul Zola și pe fiul acestuia, Mamadou, iar soarta celor doi ajunge să o emoționeze. Poliția de Frontieră dorește să îi trimită pe naufragiați înapoi în țara lor, deoarece nu crede, că aceștia au fugit din cauza unor probleme politice. Nathalie îi ajută pe Zola și pe Mamadou să evadeze, însă evadarea nu are loc așa cum și-ar fi dorit.

Filmul a fost premiat cu Premiul Bavarez de Film, cu BernhardWickiFilmpreis și cu Förderpreis Deutscher Film.

Filmul va fi difuzat în limbile germană, franceză și spaniolă, cu subtitrare în limba germană.

Seria de filme este organizată în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara şi susținută de Goethe-Institut. Filmul va putea fi vizionat cu subtitrare în limba germană.