Film: "Kaddisch für einen Freund"

Centrul Cultural German Timişoara prezintă în data de 20 martie 2014, la ora 18:30, filmul “Kaddisch für einen Freund” din anul 20www.jpc.de11, în regia lui Leo Kashin. Proiecția are loc în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7), în cadrul seriei de filme germane “Vedere panoramică – regizori contemporani”.

Filmul este considerat a fi „exemplul unui dialog reușit între două generații dincolo de bariere religioase și culturale”. (Vision Kino)

În “Kaddisch für einen Freund” regizorul Leo Kashin prezintă povestea emoționantă a unei prietenii între Ali Messalam, un băiat în vârstă de paisprezece ani, și Alexander Zamskoy, care are vârsta de 84 ani. Ali a fugit împreună cu familia sa din Liban și locuiește de câțiva ani în Berlin-Kreuzberg. Acesta se întâlnește cu vecinul său, Alexander Zamskoy, în momentul în care îi devastează locuința împreună cu alți adolescenți și este denunțat pentru fapta sa. Pentru a scăpa de denunț și pentru a nu fi repatriat împreună cu familia sa în Liban, Ali acceptă să îl ajute pe vecinul său la renovarea locuinței devastate. Cei doi petrec tot mai mult timp împreună și astfel se formează o prietenie bună.

Seria de filme este organizată în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara şi cu sprijinul Goethe-Institut. Filmul va putea fi vizionat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.