Atelier de design

Centrul Cultural German Timișoara organizează în perioadaPage_1 17 – 21 martie 2014 un atelier de design în incinta Casei Artelor (str. A. Pacha 8). La atelier vor participa 25 de studenți ai Facultății de Arte și Design Timișoara, de la specializarea arte plastice – grafică, sub îndrumarea doamnei lector univ. dr. Corina Nani.

Atelierul intitulat „Studii vizuale ale ADN-ului urban. Un proiect de design socio-cultural” va fi coordonat de designerii Marc Andrews și Christian Degen. Cei doi dețin o agenție pentru comunicare vizuală în Amsterdam și susțin în mod regulat cursuri la diferite instituții de învățământ superior.

Prin atelierul desfășurat în Timișoara ei doresc să motiveze studenții să exploreze din diferite perspective propriul oraș și să caute povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane. De asemenea se intenționează încurajarea studenților în vederea dezvoltării unei atitudini critice și deschise spre experiment.

Studenții vor trebui să identifice o temă cu semnificație socială pentru oraș, să o cerceteze, să identifice posibilele probleme și să ofere diferite soluții grafice. Aceștia pot îmbunătății elemente grafice din oraș, precum panouri de afișaj, indicatoare, ghiduri turistice și panouri publicitare.

La sfârșitul atelierului, în data de 21 martie, la ora 18, lucrările studenților vor fi prezentate publicului la Casa Artelor.

Rezultatul atelierului îl puteți vedea pe următoarle linkuri: