FILM: „Unter dir die Stadt”

www.critic.deÎn data de 6 martie 2014, Centrul Cultural German Timișoara continuă seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani“ cu filmul german „Unter dir die Stadt“ din anul 2010, în regia lui Christoph Hochhäusler. Proiecția are loc la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7).

Svenja și Oliver trăiesc de puțin timp în metropola financiară germană, Frankfurt am Main. Oliver lucrează ca bancher de investiții, în timp ce soția sa caută zadarnic un loc de muncă ca și editor de imagine. Ea se simte străină și plictisită în noul oraș. De îndată ce face cunoștință cu Roland Cordes, șeful soțului ei, ea se simte atrasă de acesta, iar el dorește să se apropie mai mult de ea. Pentru a-l îndepărta pe Oliver de Svenja, Roland îl trimite pe acesta în interes de serviciu în Indonezia. Imediat după plecarea lui Oliver, Svenja și Roland încep o relație.

Pasiunea, puterea și controlul domină personajele din filmul lui Christoph Hochhäusler. „Unter dir die Stadt“ a fost premiat în anul 2010 cu Förderpreis Deutscher Film, în 2011 cu Premiul Criticii Germane de Film și cu Premiul pentru film Günter Rohrbach.

Seria de filme este organizată în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara şi cu sprijinul Goethe-Institut. Filmul va putea fi vizionat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.