FILM: „Sascha”

În cadruSASCHA_A1_neu.inddl seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“ Centrul Cultural German Timișoara, lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica Timișoara și Librăria Cărturești au plăcerea de a vă invita la proiecţia filmului “Sascha”, în data de 23 ianuarie, la ora 18:30, la ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7),

“Sascha” este o tragi-comedie din anul 2010, în regia lui Dennis Todorović. Acesta prezintă povestea lui Sascha, un talent muzical în vârstă de 19 ani, a cărui viață se dovedește a fi complicată, deoarece el are înclinații homosexuale și este îndrăgostit de profesorul său de pian. Tatăl său privește homosexualitatea ca fiind o rușine, iar mama sa dorește ca el să devină un pianist cunoscut.

Dennis Todorović prezintă cu mult umor şi cu multă ironie situațiile dificile, pe care Sascha trebuie să le depășească. Doar prin ironie, acesta reușește să redea tragedia familiei Petrović și asprimea conflictelor acesteia, care rezultă din mărturisirile lui Sascha.

Proiecția filmului are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Anul acesta mai sunt prezentate filmele:

6 februarie: Poll, Regia: Chris Kraus, 2010

20 februarie: Das Lied in mir, Regia: Florian Cossen, 2010

6 martie: Unter dir die Stadt, Regia: Christoph Hochhäusler, 2010

20 martie: Kaddisch für einen Freund, Regia: Leo Khasin, 2011

3 aprilie: Die Farbe des Ozeans, Regia: Maggie Peren, 2011

17 aprilie: Wintertochter, Regia: Johannes Schmid, 2011

8 mai: Oh boy, Regia: Jan Ole Gerster, 2012