FILM: „So glücklich war ich noch nie”

2441_xxlUltimul film prezentat de Centrul Cultural German Timișoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti în anul 2013 este filmul german „So glücklich war ich noch nie“ din anul 2009, în regia lui Alexander Adolph. Proiecția filmului are loc în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“ în data de 19 decembrie 2013, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7).

Încântat de personajul impostorului, Alexander Adolph, portretizează în „So glücklich war ich noch nie“ un escroc șarmat și talentat pe nume Frank Knöpfel. Acesta este un profesionist în arta deghizării. El se dă drept manager de top, artist sau avocat și reușește mereu să înșele oamenii. În spatele actoriei și înșelăciunii prin acțiuni amuzante se ascunde însă trista poveste de viață a lui Frank Knöpfels. Chiar și iubirea și închisoarea nu sunt termeni necunoscuți pentru Frank.

Alexander Adolph este un scenarist și regizor german. Acesta este în special cunoscut pentru filmele documentare Der letzte Angestellte, Polizeiruf 110, Ein starkes Team și pentru filmele din cadrul seriei polițiste Tatort.

Proiecția filmului are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Anul viitor seria continuă cu filmele:

23 ianuarie: Sascha, Regie: Dennis Todorović, 2010

6 februarie: Poll, Regie: Chris Kraus, 2010

20 februarie: Das Lied in mir, Regie: Florian Cossen, 2010

6 martie: Unter dir die Stadt, Regie: Christoph Hochhäusler, 2010

20 martie: Kaddisch für einen Freund, Regie: Leo Khasin, 2011

3 aprilie: Die Farbe des Ozeans, Regie: Maggie Peren, 2011

17 aprilie: Wintertochter, Regie: Johannes Schmid, 2011

8 mai: Oh boy, Regie: Jan Ole Gerster, 2012