FILM: „Kirschblüten – Hanami”

KirschblütenÎn cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“ Centrul Cultural German Timișoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti au plăcerea de a invita în data de 5 decembrie 2013, la ora 18:30, la proiecţia filmului „Kirschblüten – Hanami(Regia: Doris Dörrie, Germania 2008, 127 min) în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7).

„Kirschblüten – Hanami“ este un film de dragoste emoționant în care Doris Dörrie prezintă povestea unei iubiri devotate între doi vârstnici. Rudi și Trudi trăiesc împreună o viață armonioasă până când Trudi află că Rudi are cancer în ultimul stadiu. Aceasta îl convinge pe soțul ei să întreprindă o călătorie, care va fi și ultima lor călătorie împreună.

„Kirschblüten – Hanami“ este considerat a fi cel mai bun film al lui Doris Dörrie, în care aceasta aduce în atenție o poveste sensibilă și înduioșitoare despre iubire, pierdere și tristețe. Filmul a câștigat Premiul Bavarez de Film la categoriile „cel mai bun actor“ și „cel mai bun producător“, premiul Deutscher Filmpreis la categoriile „cel mai bun protagonist“ și „cel mai bun film de lung metraj“, Premiul Gilde și Premiul criticii germane de film la categoria „cel mai bun actor“.

Doris Dörrie este regizor, producător şi o scriitoare germană contemporană. Printre cele mai cunoscute filme ale sale, în afară de „Kirschblüten – Hanami“, se numără Männer, Ich und er, Keiner liebt mich, Bin ich schön?, Nackt, Ein seltsames Paar, Der Fischer und seine Frau și How to Cook Your Life.

Proiecția filmului are loc cu sprijinul Goethe-Institut.