FILM: "Gespenster"

Gesp_Plakat_A6textless2 (www.gespenster-der-film.de)La sfârşitul lunii noiembrie Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti invită cu drag la proiecția filmului “Gespenster” din anul 2005, în regia lui Christian Petzold. Aceasta are loc în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“ în data de 21 noiembrie 2013, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7).

În filmul „Gespenster“ Christian Petzold aduce în prim plan drama a două fete orfane și a unei femei labile psihic, care își caută fiica pierdută. Trăiri, precum pierderea, singurătatea, înstrăinarea și nostalgia, influenţează soarta celor trei femei și le aduce împreună. Un joc între trecut și prezent se instalează, iar poveștile celor trei femei se interferează.

Christian Petzold este un regizor și scenarist contemporan de origine germană. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Die innere Sicherheit, Wolfsburg, Yella, Jerichow şi Gespenster. Filmul „Gespenster“ a câștigat în anul 2005 Premiul criticii germane la categoria „cel mai bun film de lung metraj“

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Ne bucurăm de prezența Dumneavoastră la proiecția filmului!