Prelegere a prof. Harald Haslmayr

verdiCu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea compozitorului de origine italiană, Giuseppe Verdi, Centrul Cultural German Timișoara vă invită în data de 25 octombrie 2013, ora 18 la prelegerea “Zboară, gândule, pe aripi de aur“  – o prelegere despre Giuseppe Verdi și societatea europeană a secolului 19, ţinută de prof. Harald Haslmayr. Prelegerea va avea loc la Facultatea de Muzică din Timișoara.

Prof. Haslmayr este conferenţiar în cadrul Institutului pentru Estetică Muzicală de la Universitatea de Arte din Graz. În prelegerea sa acesta reliefează atât istoria culturii europeane a secolului al XIX-lea, cât și relația empatică a lui Verdi cu oamenii  de la periferia societăţii, precum curtezani, oameni cu handicap, eretici, țigani și vrăjitoare. În continuare Haslmayr focalizează trăirile lui Verdi atât vis-a-vis de natură, putere şi religie, cât şi de dragoste şi moarte. Cu ajutorul unor exemple de sunet profesorul Haslmayr întăreşte eficienţa prelegerii sale.

Ne bucurăm de prezenţa Dumneavoastră la această manifestare!

 Program muzical:

„La Traviata“ – Duet (act III) interpretează Narcisa Brumar-Anghel și Ovidiu Ciucuriță

Rigoletto: Aria ducelui de Mantua din actul III La donna e mobile” interpretează Ovidiu Cuicuriță

Amilcare Ponchielli: Variațiuni pe teme din „La Traviata“ pentru cornet și pian – interpretează Gianini Păcurar – masterand în anul I în clasa domnului prof. asociat Sergiu Cârstea

Acompaniament la pian: Lector univ. dr. Roxana Ardeleanu