Germana pentru domeniul medical

Aveţi nevoie de limba germană în profesie la spital, într-o instituţie de îngrijire sau în propriul cabinet?

Deutsch im KrankenhausAcest curs are ca scop familiarizarea cursanţilor cu terminologia germană de specialitate în domeniul medical, necesară pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare cu pacienţi şi medici vorbitori nativi.

Cursul este structurat pe o perioadă de 10 săptămâni şi acoperă o gamă variată de teme care includ: structura unui spital, ierarhizarea personalului medical, terminologie si expresii idiomatice medicale, anatomia corpului uman, roluri de interpretare (în anamneza pacientului, în examenul clinic şi în examenele paraclinice curente sau formule specifice utilizate în redactarea foilor de observaţie), elemente comunicative pentru interacţiunea medic-pacient, înţelegerea rapoartelor medicale şi a studiilor de caz, abrevieri medicale, simptome, sindroame şi boli. Pe lângă acest buchet de informaţii din domeniul medical, cursul conţine exerciţii de pronunţie a termenilor de specialitate, tratând totodată şi probleme de gramatică şi sintaxă.

În concordanţă cu Cadrul Comun European de Referinţă (CCER) acest curs se adresează cursanților cu cunoştinţe de limba germană de nivel A2/B1.