Film: "Sus cortina" sub coordonarea profesorului Nils Loof

Centrul Cultural German Timişoara, secţia de Artă Teatrală a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara și Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran din Timișoara prezintă în cadrul seriei „Teatru la Bibliotecă” filmul „Sus cortina”, sub coordonarea profesorului Nils Loof. Evenimentul va avea loc cu sprijinul lui Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni.

vorhang-auf2La sfârșitul lunii ianuarie 2013 Nils Loof a filmat împreună cu 15 studenţi de jurnalistică de la Universitatea din Hanovra un documentar despre Teatrul German de Stat Timișoara. Pentru acest film studenţii au portretizat două actrițe de teatru şi un student al Facultăţii de Artă Teatrală în limba germană a Universității de Vest. Pentru a putea oferi o imagine cât mai amplă a teatrului, filmul a fost extins prin interviuri cu experți (precum Dr. Eleonora Ringler-Pascu, coordonatoarea secţiei de Artă Teatrală a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, sau doamna Ida Jarcsek-Gaza, fostul director al Teatrului German de Stat Timișoara) precum și cu aparţinători ai minorității germane și amatorii de teatru din Timișoara.

Studenții de la jurnalistică nu doar au filmat în Timişoara ci au şi pus în scenă împreună cu actorii Teatrului German de Stat unele fapte istorice despre oraș și teatru transformându-le în piese.

NilsloofNils Loof a absolvit studiul de Film și Televiziune la Universitatea din Kassel, cu specializarea în Comunicare vizuală. În anul 1994 a fondat propria companie de producție Nils Loof Film. El este un membru permanent al juriului pentru acordarea burselor Cast and Cut și cameraman de televiziune, film, publicitate și videoclipuri muzicale. Din 2009 este profesor pentru management la Universitatea din Hanovra, în cadrul Facultății 3 – Mass-Media, Informare și Design. Nils Loof a regizat mai mult de o duzină de filme de scurt metraj, filme corporative, documentare şi reclame, pe care le-a şi produs în cea mai mare parte.

Proiecția filmului va avea loc joi, 30 mai 2013, ora 19, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara (str. Vasile Pârvan. nr.4A).