Performance culinar cu Birgitt Claus

cultura_gastronomicaCentrul Cultural German Timişoara organizează împreună cu restaurantul Belvedere o după-amiază dedicată „laturii culinare” a Germaniei. În forma unui spectacol de gătit, Birgitt Claus prezintă ceea ce este actual în cultura culinară în Germania, vorbind în acelaşi timp despre aspectele culturale ale bucătăriei germane, iar la sfârşit oferă publicului o degustare. În cadrul demonstraţiei de gătit, va avea loc o lectură din lucrările autorilor germani care s-au preocupat cu acest subiect culinar.

În călătoria culinară prin Germania, Birgitt Claus poartă publicul prin următoarele subiecte:

 – „Unificarea națională prin cratiţă” – ciorba de cartofi a Împăratului Wilhelm.

 – „Propriul cuptorare valoarea aurului” – despre rolurile din bucătărie.

 – „Necesitatea este mama inventivităţii”– bucătăria germană după război.

 -„Pe frontul de vest – ceva nou” – două state germane, două bucătăriigermane.

 -„Nici Negerkuss, nici Mohrenkopf”–Mâncaţi politic corect.

Birgitt_ClausÎn anul 1998, Birgitt Claus a înfiinţat compania „Eßkultur” („Obiceiuri culinare”), pe baza cunoştinţelor ei personale privind alimentaţia sănătoasă şi diferitele aspecte legate de subiectul mâncării, fiind o nutriţionistă cu o mare bucurie de a găti şi interesată ce cultură şi artă.  În concepţia ei, importantă nu este doar servirea unei mâncări sănătoase şi savuroase, ci de asemenea introducerea contextului cultural.

Evenimentul va avea loc miercuri, 29 mai 2013, la ora 18:30 la restaurantul Belvedere (în interiorul hotelului Timişoara – str. Mărășești, nr 1 – 3). Deoarece participarea la eveniment este gratuită şi numărul participanţilor este limitat, vă rugăm să vă înscrieţi cu numele complet si numărul de telefon (pentru orice întrebări sau eventuale modificăriale programului), la următoarea adresă de email: r.popa@ccgtm.ro

Evenimentul are loc în limba germană.